Kaktusolie

En af de 10 olier i Ztrengz Beauty Oil er den eftertragtede kaktusolie. Kaktusolie er en af de dyreste olier på markedet, hvilket skyldes den store mængde kaktusfrugter der skal til at lave bare 1 kg olie. Vi har ikke valgt at putte kaktusolie i Ztrengz på grund af dens pris, men derimod på grund af dens gode egenskaber. Her på siden kan du læse om kaktusolie og hvordan den historisk er blevet brugt.

Navn

Prickly Pear eller Ountia Ficus Incia. Også kendt som Barbary Fig Oil. Slægten er opkaldt efter den antikke græske by Opus.

Beskrivelse

Planten bliver op til 2 meter høj, vokser på tørre jorde og behøver næsten ingen vand. De trives i meget høje temperaturer og de bedste forhold findes i Marokko i Nordafrika.

Brugen og vækst

Ifølge Theophrastus en spiselig plante og denne kunne gennem rodfæstning af bladene forplantes og anses som en særdeles kulinarisk art. Olien er den absolut dyreste olie blandt olier til indtagelse og ved normal høst kræves 2-3 ton kaktus frugt til produktion af 1 kg olie.

Selve frugten er mellem 5-8 cm og efter blomstring i foråret med gule blomster. Selv høsten foregår mellem juli og september. frøene bliver adskilt fra frugt massen og derefter soltørret, før de koldpresses. frøene udgør normalt 10-15 procent af vægten på frugten.

Som udvortes har olien i århundreder været brugt som eksklusiv ansigtscreme da den reducerer hudens ældning af hudens celler og behandler under-øjne poser og mørke rander. Opstrammer hudens porer og reducerer de synlige rynker og fine linjer.

Olien er naturligt rig på E-vitamin hvilket gør den særligt velegnet til et naturlig anti-aging middel mod rynker og fine linjer.

Hvorfor i Ztrengz?

Kaktus olie er grundet sammensætning Omega-3 og 9 samt indholdet af unikke næringsstoffer, vitamin E, K et naturligt valg når vi har ønsket at udvikle verdens mest eksklusive spiselige skønhedsolie.

Historie

Historisk er olien særdeles kendt indenfor sårheling.